Βιβλίο
Ναυτιλία
Έννοιες, τομείς, δομές

Δημήτριος Ν. Μυλωνόπουλος
Αθήνα
Σταμούλη Α.Ε.
2004
σ. 314
Σχήμα: 24χ17
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-351-507-4
Περιέχει Βιβλιογραφία
Κυκλοφορεί
Τιμή: 20.39€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 06-10-2005)
Περίληψη:

Η ναυτιλία ως τριτογενής οικονομική δραστηριότητα έχει μεγάλη σημασία για τη χώρα μας και, σε παγκόσμιο επίπεδο, συμβάλλει στην ανάπτυξη του διεθνούς εμπορίου. Εκτός όμως από το διεθνή χαρακτήρα της, υπάρχει και η εθνική διάσταση της πολιτικής που ασκείται από το κράτος, κυρίως μέσα από το θεσμό του νηολογίου.

Το βιβλίο παρουσιάζει τις σύγχρονες όψεις και έννοιες, τις δομές και τους τομείς που αφορούν στη ναυτιλία, έναν από τους πλέον πλουτοπαραγωγικούς κλάδους της οικονομίας. Ο αναγνώστης θα αντλήσει χρήσιμες γνώσεις για τρείς βασικούς πυλώνες: το πλοίο, το ναυτικό και τη ναυτιλιακή πολιτική του κράτους.

Το βιβλίο απευθύνεται σε οποιονδήποτε απασχολείται στον πολυσχιδή κλάδο της ναυτιλίας, δηλαδή στον πλοιοκτήτη, το ναυτιλιακό επιχειρηματία, το στέλεχος της ναυτιλιακής, το ναυτικό πράκτορα, το ναυτιλιακό λογιστή, το δημοσιογράφο, δικηγόρο και κάθε άλλον ειδικό επιστήμονα, το φοιτητή ναυτιλιακών σπουδών και σπουδαστή των σχολών εμπορικού ναυτικού. Επίσης ενδιαφέρει όλους όσους εργάζονται σε φορείς του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα και έχουν άμεση ή έμμεση σχέση με τη ναυτιλία, όπως είναι οι ασφαλιστικοί οργανισμοί, Ο.Τ.Α, τα υπουργεία, επιμελητήρια, οργανισμοί λιμένων, λιμενικά ταμεία.