Βιβλίο
Αλέξανδρος Ν. Τομπάζης

Αλέξανδρος Ν. Τομπάζης
Ευθύνη Σειράς: Μάρω Καρδαμίτση - Αδάμη
Αθήνα
Libro
Αριθμός Έκδοσης: 1
2005
σ. 290
Σχήμα: 28χ26
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-490-073-2
Αρχιτεκτονική - Πόλεις
Φωτογράφηση: ΝΑΙ
Κυκλοφορεί
Τιμή: 57.08€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 14-10-2005)
Περίληψη:

Οι εκδόσεις Libro παρουσιάζουν το έργο και τη συνολική πορεία του αρχιτέκτονα Αλέξανδρου Ν. Τομπάζη, σε μια πολυτελή έκδοση που συνιστά και την πρώτη ουσιαστική καταγραφή στην ελληνική βιβλιογραφία των αρχιτεκτονικών προτάσεων ενός διακεκριμένου Έλληνα δημιουργού.
"Εξασκώ το επάγγελμα κάπου 30 χρόνια. Ο ρυθμός της ζωής και της εργασίας μου τα περισσότερα απ' αυτά υπήρξε έντονος. Πρέπει να πω ότι είμαι και ευτυχής και ευγνώμων γι' αυτό. Είχε όμως και σαν αποτέλεσμα το γεγονός ότι σπάνια είχα την ευκαιρία ή αισθάνθηκα την πίεση να σταθώ απόμερα, να κοιτάξω πίσω και ν' αναλογιστώ τί έχω κάνει ώς τώρα.
Συχνά αναρωτιέμαι προς τα πού βαδίζει σήμερα η αρχιτεκτονική. Είναι, αλήθεια, ο δρόμος της μπερδεμένος, διαφορετικός από άλλοτε, βρισκόμαστε σ' ένα σταυροδρόμι; Η εποχή μας είναι πιο δύσκολη από άλλες; Τί γίνεται γύρω μας, στον τόπο μας, και πού μέσα σ' αυτό το χάος βρίσκεται και ο μικρός εαυτός μας; Δύσκολα ερωτήματα, αλήθεια, δεδομένου του ρυθμού εξέλιξης της σημερινής εποχής. Υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να πρέπει να αναιρέσει κανείς την απάντηση που μόλις έχει δώσει, γιατί κάτι στο μεταξύ έχει αλλάξει..." (Αλέξανδρος Τομπάζης).
Τα Αρχαιολογικά Μουσεία Δελφών και Ηρακλείου, το Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, το Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου, το Κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος αλλά και πλήθος βραβευμένες προτάσεις σε αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς παρουσιάζονται με πλούσιο εικονογραφικό υλικό φωτογραφιών, σχεδίων, τρισδιάστατων εικονικών αναπαραστάσεων αλλά και ζωγραφικών έργων του αρχιτέκτονα.