Βιβλίο
Άπαντα πεζά

Jorge Luis Borges
Επιμέλεια: Αχιλλέας Κυριακίδης
Μετάφραση: Αχιλλέας Κυριακίδης
Ευθύνη Σειράς: Άρης Μαραγκόπουλος
Αθήνα
Ελληνικά Γράμματα
2005
σ. 758
Σχήμα: 24χ17
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-442-108-4
Γλώσσα πρωτοτύπου: ισπανικά
Ξένη Λογοτεχνία
Ονομασία Υποσειράς: Κλασική Βιβλιοθήκη
Σημειώσεις: Σχόλια: Αχιλλέας Κυριακίδης. Νέα, αναθεωρημένη έκδοση: τα περισσότερα κείμενα είχαν δημοσιευθεί παλαιότερα, σε χωριστούς τόμους, από τις εκδόσεις Ύψιλον.
Περιέχει Βιβλιογραφία
Έχει αποσυρθεί από την κυκλοφορία
Τιμή: 40.66€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 18-10-2005)
Περίληψη:

Μπόρχες σημαίνει, για τα εκατομμύρια των φανατικών του αναγνωστών σε όλο τον κόσμο, ένα σύμπαν δημιουργημένο από την αρχή με τα υλικά που πλάθονται τα όνειρα. Ένα σύμπαν που συγκροτείται από επάλληλους Λαβυρίνθους (που διαφέρουν στις διακλαδώσεις καίτοι ομόκεντροι), ένα σύμπαν Βιβλιοθήκη όπου οι πάντες χάνονται αναζητώντας το Νόημα.
Σ' αυτό το δαιδαλώδες τοπίο των συναρπαστικών του γραπτών -και ιδίως των πεζών κειμένων που συγκεντρώνονται όλα για πρώτη φορά σε ενιαίο τόμο-, η πραγματικότητα είναι μια απάτη, ο ορθός λόγος συνιστά αυθαιρεσία και ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς, είτε έχει ήδη συμβεί είτε επίκειται να συμβεί· στο παιγνιώδες σύπαν του Μπόρχες, ο ένας είναι γέννημα της φαντασίας κάποιου άλλου και σε μια θεία χρονική στιγμή, σε μια ανύποπτη Επιφάνεια μια ολόκληρη ζωή μπορεί να δικαιωθεί...
"Άπαντα τα Πεζά" του Χόρχε Λουίς Μπόρχες, σ' αυτή τη νέα οριστική έκδοση, από τον επί χρόνια μελετητή και μεταφ��αστή του έργου του, τον Αχιλλέα Κυριακίδη, επιτρέπουν στον αναγνώστη να διαβάσει το μεγάλο κλασικό συγγραφέα του εικοστού αιώνα με τη μορφή ενός συγκλονιστικού εν προόδω χρονικού του σύγχρονου πολιτισμού μας. Ακολουθούν δύο ακόμα τόμοι: "Άπαντα τα Δοκίμια" και "Άπαντα τα Ποιητικά".

Κριτικές - Παρουσιάσεις: