Βιβλίο
Φάτα Μοργκάνα

Ουίλιαμ Κοτζγουίνκλ
Μετάφραση: Αντώνης Καλοκύρης
Αθήνα
Κέδρος
2005
σ. 248
Σχήμα: 21χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-04-2874-2
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: Fata Morgana
Ξένη Πεζογραφία
Κυκλοφορεί
Τιμή: 14.27€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 28-07-2010)
Περίληψη:

Παρίσι, 1861. Από τη μεγαλοπρεπή Όπερα ως την οδό Αντέν όπου έχουν τα διαμερίσματά τους οι Περίφημες Πόρνες, ένας αέρας κοσμοπολίτικης τρέλας και ακατανίκητου ερωτισμού τυλίγει την πόλη. Η κατάλληλη ατμόσφαιρα για να ικανοποιήσει κανείς τα πάθη του. Ο πενηντάχρονος επιθεωρητής της γαλλικής αστυνομίας Πολ Πικάρ παλεύει με τα δικά του: το φαγητό, τις πόρνες και τις δύσκολες υποθέσεις.
Για μια ακόμη φορά, η προσπάθειά του να συλλάβει τον βαρόνο Μαντ που δολοφονεί νέες και ωραίες γυναίκες καταλήγει σε αποτυχία. Ταπεινωμένος, αναλαμβάνει μια νέα αποστολή: να παρακολουθήσει τον Ρικ Λαζάρ, μέντιουμ της υψηλής κοινωνίας και ύποπτο για αρκετούς περίεργους θανάτους. Μαζί με τη σαγηνευτική σύζυγό του Ρενέ έχουν έρθει στο Παρίσι από τη Βιέννη και, έναντι αδράς αμοιβής, παρουσιάζουν στα κοσμικά σαλόνια ένα μαγικό παιχνίδι που λέει τη μοίρα. Ο ίδος ο Πικάρ δοκιμάζει την τύχη του, για να βρεθεί αντιμέτωπος με το εξής μήνυμα:
Πολ Πικάρ - Ο κατάσκοπος θα πεθάνει.
Μια αόρατη παγίδα κλείνει γύρω του. Ο Πικάρ είναι αποφασισμένος να ανακαλύψει την αλήθεια.
Από τη Βιέννη στη Νυρεμβέργη, και από εκεί στα άγρια βουνά της Τρανσυλβανίας, αναζητά μια χίμαιρα: το ζεύγος Λαζάρ εμφανίζεται και εξαφανίζεται από μπροστά του όπως ο περίφημος αντικατοπτρισμός της Φάτα Μοργκάνα...