Βιβλίο
Η βίβλος της μαγειρικής του 21ου αιώνα
Υλικά, ορολογία, εργαλεία και τεχνικές

Ngela Nilsen
Jeni Wright
Επιμέλεια: Ασημίνα Σουλτάνη
Μετάφραση: Τηλέμαχος Σαραντόπουλος
Εικονογράφηση: Mat Windsor
Εικονογράφηση: Abby Franklin
Αθήνα
Πάπυρος Εκδοτικός Οργανισμός
Αριθμός Έκδοσης: 1
2007
σ. 528
Σχήμα: 22χ14
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-6715-48-8
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: 21st Century Cook: The Bible of Ingredients
Εικονογράφηση: ΝΑΙ
Κυκλοφορεί
Τιμή: 35.67€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 16-01-2008)
Περίληψη:

Τι χρειάζεται μια κουζίνα για να είναι πραγματικά εξοπλισμένη; Τι σημαίνει σατομπριάν, κουρ μπουγιόν, ντεμι γκλάς; Πώς γίνεται βελούδινη η υφή της μαγιονέζας; Πόσο ψήσιμο χρειάζονται το κρέας και το ψάρι για να διατηρήσουν τους χυμούς τους; Πώς γίνεται το γέμισμα των πουλερικών; Πώς συντηρούνται τα αρωματικά βότανα και τα μπαχαρικά και πώς συνδυάζονται καλύτερα;

"Η Βίβλος της μαγειρικής του 21ου αιώνα" δίνει απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα που απασχολούν τους ερασιτέχνες αλλά και τους επαγγελματίες σεφ, ακολουθώντας τις σύγχρονες και διεθνείς τάσεις της μαγειρικής τέχνης. Με περισσότερες από 500 σελίδες σ' έναν τόμο με εύχρηστο μέγεθος, αλφαβητικό ευρετήριο και ανθεκτικό εξώφυλλο, η "Βίβλος της μαγειρικής του 21ου αιώνα" είναι
το απαραίτητο «εργαλείο» στην κουζίνα κάθε επίδοξου γαστρονόμου.

"Η Βίβλος της μαγειρικής" αποτελείται από επτά θεματικές ενότητες:
1. Όροι, Τεχνικές και Εξοπλισμός Κουζίνας
2. Το Ντουλάπι της Κουζίνας
3. Αρωματικά Βότανα και Μπαχαρικά
4. Φρούτα και Λαχανικά
5. Κρέας, Πουλερικά και Κυνήγι
6. Ψάρια και Θαλασσινά
7. Γαλακτοκομικά και Αβγά.

Από το αλάτι ως τη χαρίσα, από το αβοκάντο ως το φινόκιο και από τον βραστήρα ως το χρονόμετρο, παρουσιάζονται αλφαβητικά όλα τα υλικά, οι τεχνικές, ο εξοπλισμός και η ορολογία της κουζίνας, καθώς και δεκάδες μικρά μυστικά για μια πλούσια και ευφάνταστη μαγειρική.

Κριτικές - Παρουσιάσεις:
"Βιτρίνα"Η βίβλος της μαγειρικής του 21ου αιώναΠεριοδικό "Index"27Δεκέμβριος 2008-Ιανουάριος 2009
Γιόλα Αργυροπούλου-ΠαπαδοπούλουΛοιπόν... μαγειρεύουμε;Περιοδικό "Τηλέραμα"16/2/2008