Βιβλίο
Κοινωνικές ιστορίες
Αυθεντικές ιστορίες

Συλλογικό έργο
Επιμέλεια: Carol Gray
Μετάφραση: Νατάσα Α. Δίπλα
Carol Gray
Stacy Arnold
Damon Burg
Kelly Goward
Sarah Hayes
Luke Jenison
Carie Jonker
Sue Jonker
Karen Lind
Joe Smiegel
Steve Wesorik
Chad Zyber
Εικονογράφηση: Sue Lynn Pauken
Επιμέλεια: Νατάσα Α. Δίπλα
Χανιά
Γλαύκη
Αριθμός Έκδοσης: 1
2012
σ. 279
Σχήμα: 29χ21
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-99659-4-1
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: The New Social Story Book
Σημειώσεις: Πρόλογος στην ελληνική έκδοση: Μαρία Χ. Δροσινού. Οι "Κοινωνικές ιστορίες" είναι γραμμένες από μαθητές Ψυχολογίας και Κοινωνιολογίας του Λυκείου Jenison (Michigan, ΗΠΑ), οι οποίοι είχαν εκπαιδευτεί στη συγγραφή από την Carol Gray.
Εικονογράφηση: ΝΑΙ
Κυκλοφορεί
Τιμή: 32.00€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 30-05-2012)
Περίληψη:

Οι ιστορίες που περιέχονται στο βιβλίο είναι αυθεντικές και απευθύνονται σε παιδιά και ενήλικες με Διαταραχές στο Φάσμα του Αυτισμού. Έχουν γραφεί από μαθητές των τάξεων Ψυχολογίας και Κοινωνιολογίας του Λυκείου Jenison ( Michigan - Αμερική).

Σήμερα λέγοντας "Κοινωνική Ιστορία", εννοούμε μια μέθοδο που καταλήγει σε ένα κείμενο με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, το οποίο μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι άνθρωποι με Διαταραχές στο Φάσμα του Αυτισμού. Μια "Κοινωνική Ιστορία" ως μέθοδος απαιτεί μελέτη και σεβασμό της οπτικής γωνίας και του τρόπου αντίληψης του ατόμου με αυτισμό. Μια "Κοινωνική Ιστορία" ως κείμενο, είναι μια μικρή ιστορία με ορισμένα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, που περιγράφει καταστάσεις ή γεγονότα, γενικές ιδέες, πολιτισμικές αντιλήψεις ή κοινωνικές δεξιότητες, με τέτοιο τρόπο, ώστε να έχει νόημα για ανθρώπους με αυτισμό. Με τη λογική αυτή, κάθε "Κοινωνική Ιστορία" απευθύνεται στις ανάγκες και προάγει την κοινωνική κατανόηση κι από τις δυο πλευρές, τόσο των ατόμων με διαταραχές στο φάσμα του αυτισμού όσο και εκείνων με τυπική ανάπτυξη, σε μια ισότιμη βάση. Συχνά, το αποτέλεσμα μιας "Κοινωνικής Ιστορίας" είναι η ανανέωση της ευαισθησίας που δείχνει ο κόσμος για τα άτομα με αυτισμό και συγχρόνως η πρόοδος σε ότι αφορά τη συμπεριφορά των ίδιων των ατόμων με αυτισμό.