Χαράλαμπος Προεστός
Ελλάδα


Ο Χαράλαμπος Προεστός έχει πτυχίο Χημείας από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, και μεταπτυχιακό (MSc) στην Επιστήμη Τροφίμων από το Reading University, Αγγλία. Απέκτησε το διδακτορικό του στη Χημεία Τροφίμων στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΓΠΑ), όπου συνέχισε τη μεταδιδακτορική του έρευνα με θέμα τα φυσικά αντιοξειδωτικά σε σε προγράμματα από την ΕΕ και την Ελλάδα. Μετά από περαιτέρω εκπαίδευση στο Πανεπιστήμιο Wageningen (Ολλανδία), εργάστηκε ως μεταδιδακτορικός ερευνητής στο ΓΠΑ. Εργάστηκε ως Χημικός στον Ελληνικό Οργανισμό Τροφίμων (ΕΦΕΤ), ως ελεγκτής βιομηχανίας τροφίμων και επόπτης του Χημικού εργαστηρίου στην Αθήνα διαπιστευμένου με ISO 17025. Σήμερα είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Χημείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και διευθυντής του εργαστηρίου Χημείας Τροφίμων. Έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 100 εργασίες σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά. Είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής του Τμήματος Χημείας Τροφίμων, της Ευρωπαϊκής Ένωσης Χημικών και Μοριακών Επιστημών (EuCheMS). Το ερευνητικό του έργο επικεντρώνεται στα αντιοξειδωτικά των τροφίμων και στην μελέτη και παραγωγή λειτουργικών τροφίμων.

(Πηγή: "Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών", 2023)

Τίτλοι:
Συγγραφέας