Βιβλίο
Το δικό μου τυρί και γιαούρτι
Λευκά και κίτρινα, μαλακά και σκληρά τυριά, γιαούρτι και ξινόγαλο

Βόλφγκανγκ Σολτς
Μετάφραση: Μαρία Παπαδάκη
Επιμέλεια: Ελένη Κεχαγιόγλου
Αθήνα
Άλτερ Εγκο Μ.Μ.Ε. Α.Ε.
2012
σ. 190
Σχήμα: 21χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-503-132-9
Γλώσσα πρωτοτύπου: γερμανικά
Τίτλος πρωτοτύπου: Käse aus Schaf und Ziegenmilch
Το Βήμα· Μικρά Πρακτικά 3
Σημειώσεις: Επανέκδοση: "Ψύχαλος", 1998· 2003 με τον τίτλο: "Κάνω το δικό μου τυρί και γιαούρτι". Διανεμήθηκε δωρεάν μαζί με την εφημερίδα "Το Βήμα της Κυριακής" στις 19.8.2012.
Φωτογράφηση: ΝΑΙ
Κυκλοφορεί
Περίληψη:

Ο ειδικός στην παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων Βόλφγκανγκ Σολτς παρουσιάζει, με τον απλούστερο δυνατό τρόπο, τις χρήσιμες γνώσεις του, προσφέρει την απαραίτητη θεωρητική κατάρτιση και δίνει πρακτικές οδηγίες προκειμένου να απολαμβάνουμε το δικό μας σπιτικό τυρί και γιαούρτι. Το βιβλίο απαντά σε ερωτήματα όπως:

- Ποιες είναι οι βασικές αρχές κατεργασίας του γάλακτος;
- Πώς να κατεργαστούμε το κατσικίσιο και πώς το πρόβειο γάλα;
- Πώς κατατάσσονται τα τυριά ανάλογα με την περιεκτικότητα τους σε λίπος;
- Πώς να φτιάξουμε νωπά τυριά, πώς καμαμπέρ και πώς τυρί τύπου ροκφόρ;
- Πώς να φτιάξουμε γραβιέρα και πώς φέτα;
- Πώς να φτιάξουμε βούτυρο;