Βιβλίο
Λεξικό ελληνικής γαστρονομίας
Η ελληνική κουζίνα από το Άλφα ως το Ωμέγα: Α-Κ

Μαριάννα Καβρουλάκη
Επιμέλεια: Ελένη Κεχαγιόγλου
Επιμέλεια: Μαριάννα Καβρουλάκη
Φωτογράφος: Ελεονώρα Ξανθοπούλου
Αθήνα
Άλτερ Εγκο Μ.Μ.Ε. Α.Ε.
2012
σ. 236
Σχήμα: 21χ15
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-503-179-4
ISBN Σετ 960-503-178-7
Τα Νέα
Α/Α Τόμου: 1
Σημειώσεις: Επανέκδοση: "Asprimera", 2011. Ειδική έκδοση γα την εφημερίδα "Τα Νέα". Διανεμήθηκε δωρεάν μαζί με την εφημερίδα "Τα Νέα - Σαββατοκύριακο" στις 17.11.2012.
Περιέχει Βιβλιογραφία
Φωτογράφηση: ΝΑΙ
Κυκλοφορεί
Περίληψη:

Ένα πρωτότυπο εγκυκλοπαιδικό λεξικό, το οποίο αποδεικνύει ότι η γαστρονομία κάθε λαού αποτελεί έκφραση του πολιτισμού του? ότι η μαγειρική συνδέεται με την κοινωνία, με τα ήθη και τα έθιμά της, με τη φαντασία και τη μνήμη της. Ένα λεξικό για τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα και για τη σχέση της τόσο με το παρελθόν (Αρχαία Ελλάδα, Βυζάντιο και Τουρκοκρατία), όσο και με άλλους πολιτισμούς.