Βιβλίο
Μου τέλειωσε το βάλιουμ, να φάω μια μακαρονάδα;
100 νόστιμες συνταγές κατά του άγχους και της κατάθλιψης

Φραντσέσκο Μποτατσιόλι
Γκιουζέπε Καπάνο
Εικονογράφηση: Λήδα Βαρβαρούση
Αθήνα
Μύρτος
Αριθμός Έκδοσης: 1
2007
σ. 239
Σχήμα: 21χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-8222-24-3
Γλώσσα πρωτοτύπου: ιταλικά
Με τον Φρόυντ στην Κουζίνα
Εικονογράφηση: ΝΑΙ
Κυκλοφορεί
Τιμή: 15.00€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 01-02-2007)
Περίληψη:

Ποια σχέση έχει το φαγητό με την ψυχική μας διάθεση;
Γιατί όταν αισθανόμαστε «χάλια» αναζητάμε την απόλαυση μιας σοκολάτας;
Γιατί όταν είμαστε κουρασμένοι καταφεύγουμε σε μια μακαρονάδα ή μια πίτσα;
Πώς γίνεται μια μπριζόλα να μας κάνει νευρικούς, ενώ ένα ποτήρι γάλα να μας κατευνάζει;
Έχετε παρατηρήσει ότι κάποιες τροφές ρίχνουν τη διάθεσή μας, ενώ κάποιες άλλες την ανεβάζουν;
Ποιες τροφές επηρεάζουν την πνευματική μας απόδοση;
Υπάρχουν αγχολυτικά μενού και συνταγές αντιστρές;
Τελικά μπορούμε να νιώσουμε καλύτερα τρώγοντας;

Τις απαντήσεις σε αυτά και σε άλλα πολλά ερωτήματα θα τις βρείτε στις σελίδες αυτού του βιβλίου.
Και αν αναρωτιέστε τι σχέση μπορεί να έχει ο πατέρας της ψυχανάλυσης με τη μαγειρική, την κουζίνα και τις τροφές, υπάρχει εξήγηση.
Θα διαπιστώσετε λοιπόν πως τρώγοντας έρχεται... όχι μόνο η όρεξη, αλλά και η καλή διάθεση.