Βιβλίο
Β' Παγκόσμιος Πόλεμος (1939-1945): Θάλασσα των Κοραλλιών και Μίντγουεϊ
Τα κυριότερα γεγονότα της μεγαλύτερης αναμέτρησης στην ιστορία: Η ώρα των αεροπλανοφόρων

Juan Carlos Losada
Luis Galeano
Επιμέλεια: Lucas Molina
Μετάφραση: Εύα Αδαμάκη
Εικονογράφηση: Julio L. Caeiro
Εικονογράφηση: Eduardo Cea
Εικονογράφηση: Juan Carlos Ciordia
Εικονογράφηση: Rodrigo Hernandez
Ευθύνη Σειράς: Βασίλης Μηνακάκης
Αθήνα
Η Καθημερινή
Αριθμός Έκδοσης: 1
2010
σ. 144
Σχήμα: 25χ18
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-475-115-0
Γλώσσα πρωτοτύπου: ισπανικά
Α/Α Τόμου: 14
Αριθμός Τόμων: 14
Σημειώσεις: Σύμβουλοι στρατιωτικών θεμάτων: Σταύρος Γ. Τσογκανής, Δημήτριος Β. Σταυρόπουλος. Copyright: Planeta Marketing Institucional, 2009. Συντονισμός ελληνικής έκδοσης: Explorer. Ημερομηνία 1ης κυκλοφορίας: 3.2.2010.
Περιέχει: DVD "Πόλεμος στη Βόρεια Αφρική": Β' Παγκόσμιος Πόλεμος (1939-1945): Οι κυριότερες εικόνες"
Περιέχει Βιβλιογραφία
Φωτογράφηση: ΝΑΙ
Κυκλοφορεί
Τιμή: 12.00€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 03-02-2010)
Περίληψη:

Πριν ξεκινήσει η επίθεση εναντίον του Μίντγουεϊ, οι Ιάπωνες αποφάσισαν να θέσουν σε εφαρμογή το σχέδιο επίθεσης στο νότο, προς τη Νέα Γουινέα και την Αυστραλία, το οποίο ήταν ήδη έτοιμο. Ο Γιαμαμότο, με τη γνωστή αισιοδοξία του, σκεφτόταν ότι θα κατάφερνε με αυτόν τον τρόπο να "βγάλει" τους Αυστραλούς από τον πόλεμο. Η επιχείρηση αυτή, που ουσιαστικά είχε ξεκινήσει ήδη, πίστευε ότι δεν θα άλλαζε τον κύριο στόχο, ο οποίος παρέμενε πάντοτε η επίθεση προς τα ανατολικά.

Οι Ιάπωνες θεωρούσαν ότι στην περίπτωση αντεπίθεσης των Συμμάχων, η Αυστραλία θα αποτελούσε την κύρια βάση. Θα έπρεπε, λοιπόν, να την απομονώσουν όσο ήταν δυνατόν, κόβοντας τις οδούς ανεφοδιασμού. Για να γίνει αυτό, θα έπρεπε να φτάσουν στη νότια και την ανατολική ακτή της Νέας Γουινέας, να καταλάβουν την πρωτεύουσα Πορτ Μόρεσμπι, και να ολοκληρώσουν την κατάληψη των Νήσων του Σολομώντα. Με τα νέα αεροδρόμια που θα κατασκεύαζαν σε αυτές τις περιοχές, θα μπορούσαν να "κόψουν" σε μεγάλο βαθμό τις επικοινωνίες μεταξύ ΗΠΑ και Αυστραλίας, η οποία θα βρισκόταν πια στην ακτίνα δράσης των ιαπωνικών αεροπλάνων. Για να υλοποιήσει αυτό το σχέδιο, το οποίο ονομάστηκε Επιχείρηση ΜΟ, ο Γιαμαμότο ετοίμασε στόλο από οπλιταγωγά, κάθε είδους πολεμικά πλοία, καθώς και τρία αεροπλανοφόρα: το Shoho, το Shokaku και το Zulkaku.