Βιβλίο
Πασχαλινές γεύσεις: 100 συνταγές από όλη την Ελλάδα

Κική Τριανταφύλλη
Επιμέλεια: Πέπη Ραγκούση
Επιμέλεια: Γιάννης Κούρτης
Επιμέλεια: Έφη Κυδωνάκη
Αθήνα
Άλτερ Εγκο Μ.Μ.Ε. Α.Ε.
Αριθμός Έκδοσης: 1
2013
σ. 112
Σχήμα: 28χ21
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-503-359-0
Τα Νέα
Σημειώσεις: Σχεδιασμός: Γιάννης Κούρτης. Photo Editor: Έφη Κυδωνάκη. Διανεμήθηκε δωρεάν μαζί με την εφημερίδα "Τα Νέα - Σαββατοκύριακο" στις 27.4.2013. Χορηγός: Τράπεζα Πειραιώς.
Φωτογράφηση: ΝΑΙ
Κυκλοφορεί
Περίληψη:

Πασχαλινές γεύσεις

Με τους οβελίες και τα κοκορέτσια να ψήνονται ακόμη και σε πλατείες και σε δρόμους, μικρούς και μεγάλους να τσουγκρίζουν τα κόκκινα αυγά σε μια ατμόσφαιρα γενικευμένης ευφορίας, το πασχαλινό τραπέζι είναι το κορυφαίο συμβάν της ελληνικής γαστρονομίας. Έχει προηγηθεί το βράδυ της Ανάστασης, με τη μαγειρίτσα, που μαγειρεύεται σε διαφορετικές παραλλαγές από τόπο σε τόπο, να είναι το βασικό πιάτο στο τραπέζι. Το αρνί και το κατσίκι, εκτός από την παραδοσιακή σούβλα, ψήνονται επίσης στον φούρνο με γεμίσεις περίπλοκες ή μαγειρεύονται στην κατσαρόλα. Το γεύμα της Λαμπρής συμπληρώνεται με υπέροχα ανοιξιάτικα τυριά, φρέσκες σαλάτες, λαμπρόψωμα και πολλά παραδοσιακά γλυκά, τσουρέκια και κουλουράκια, και φυσικά με εξαιρετικά κρασιά και αποστάγματα. Όλη η Ελλάδα σε ένα τραπέζι λοιπόν, όπου γύρω από τα πιάτα με το φαγητό ανταλλάσσεται η πιο συμβολική ευχή: Χριστός Ανέστη!

Περιέχονται οι ενότητες:
- Μαγειρίτσα
- Αρνί-κατσίκι
- Κοκορέτσι
- Αυγά
- Πίτες
- Σαλάτες
- Τυριά
- Τσουρέκια
- Κουλουράκια
- Γλυκά
- Κρασιά
- Φράουλες
- Από όλο τον κόσμο