Βιβλίο
Τα χόρτα

Μυρσίνη Λαμπράκη
Φωτογράφος: Γιάννης Παπαδόπουλος
Φωτογράφος: Παναγιώτης Μπελτζινίτης
Αθήνα
Ελληνικά Γράμματα
2000
σ. 322
Σχήμα: 19χ21
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-393-184-3
Σημειώσεις: Επανέκδοση: "Τροχαλία", 1997.
Εικονογράφηση: ΝΑΙ
Φωτογράφηση: ΝΑΙ
Κυκλοφορεί
Τιμή: 25.36€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 03-06-2010)
Περίληψη:

Το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας περιέχει στοιχεία τέτοια ώστε να βοηθήσει τη σταδιακή προσέγγιση στη βρώσιμη χλωρίδα και την επανασύνδεση της σύγχρονης ελληνικής κουζίνας με το μεγαλύτερο κομμάτι της παράδοσης της, τα χόρτα, για την επανένταξή τους στο καθημερινό διαιτολόγιο του Έλληνα.
Μέσω των κειμένων, των συνταγών, των πληροφοριών για τη διαδικασία αναγνώρισης και συλλογής των άγριων χόρτων και της γενικότερης δομής του, το βιβλίο επιχειρεί να κτίσει και να αναπτύξει ένα νέο τρόπο σκέψης, με τον οποίο ο άνθρωπος θα συνειδητοποιήσει την αξία των απλών, φυσικών πηγών.
Οι συνταγές δεν απευθύνονται μόνο σε χορτοφάγους. Περιλαμβάνονται ποικιλία εδεσμάτων, στα οποία τα χόρτα συνδυάζονται με φρέσκα και παστά ψάρια, με κρέας και όσπρια. Κλείνονται σε ευωδιαστά ζυμάρια, για να γίνουν λαχταριστές πίτες ενώ διατηρούνται μέσα στη διάφανη επιβλητικότητα αρωματικών ξιδιών.
Μέσα σε αυτό θα βρείτε 68 είδη άγριων, χόρτων, 10 καλλιεργήσιμων, λαχανικά, καρπούς και λουλούδια στις λιγότερο γνωστές γαστρονομικές χρήσεις που συνοδεύονται από 160 φωτογραφίες σε 140 δημιουργικές συνταγές.