Βιβλίο
Η βασίλισσα Αμαλία
1818-1875

Συλλογικό έργο
Hellmut Strobel
Jörg Michael Henneberg
Βάνα Μπουσέ
Αλέξανδρος Παπαγεωργίου - Βενετάς
Αλέξανδρος Μποφίλιας
Margarethe Pauly
Silke Köhn
Ulrike Von Hase - Schmundt
Claudia Thoben
Oliver Gradel
Anita Eichholz
Μετάφραση: Στέλιος Λυδάκης
Αθήνα
Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών Βούρου - Ευταξία
Αριθμός Έκδοσης: 1
2007
σ. 434
Σχήμα: 24χ17
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-85590-4-2
Γλώσσα πρωτοτύπου: γερμανικά
Τίτλος πρωτοτύπου: Amalie 1818-1875
Σημειώσεις: Μετάφραση του καταλόγου "Amalie 1818-1875 = Η βασίλισσα Αμαλία: 1818-1875", με αφορμή την έκθεση που έγινε στο Palais Rastede, κοντά στο Oldenburg, το 2004. Πρόλογος: Στέλιος Λυδάκης. Εισαγωγή: Hellmut Strobel.
Φωτογράφηση: ΝΑΙ
Κυκλοφορεί
Τιμή: 30.57€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 07-10-2009)
Περίληψη:

Ύστερα από την έκδοση του καταλόγου "Από την Αθήνα στη Βαμβέργη: η ζωή του πρώτου βασιλικού ζεύγους της Ελλάδος Όθωνος και Αμαλίας μετά το 1862" (Αθήνα 2005), το διοικητικό συμβούλιο του Μουσείου της Πόλεως των Αθηνών (Ιδρύματος Βούρου - Ευταξία) ενέκρινε, επίσης, την έκδοση της μετάφρασης του καταλόγου για τη βασίλισσα Αμαλία. Ο κατάλογος αυτός συνόδευε μια έκθεση που έγινε στο Palais Rastede, κοντά στο Oldenburg, το 2004.

Η έκθεση εκείνη είχε δώσει την αφορμή, σε ειδικούς μελετητές να ερευνήσουν σε βάθος την προσωπικότητα της βασίλισσας Αμαλίας και να προβάλλουν το έργο της στην Ελλάδα, το οποίο υπήρξε από πολλές πλευρές σημαντικό. Ταυτόχρονα, αναφέρονται σε βασικά χαρακτηριστικά της εποχής κατά την οποία έδρασε η βασίλισσα Αμαλία, ώστε ο αναγνώστης να ενημερωθεί για τα μεγάλα προβλήματα της κατεστραμμένης χώρας, που προσπαθεί να ανανήψει και να βρει τον δρόμο της προς την Ευρώπη μετά από αιώνες σκλαβιάς.

Η αναλυτική έρευνα, τεκμηριωμένη από κάθε άποψη, θα αποκαλύψει την αγάπη της Αμαλίας για τη νέα της πατρίδα και θα προβάλει τους αγώνες της για αναβάθμιση της ζωής των Ελλήνων στην καθημερινότητά τους. Φυσιολάτρης η ίδια, θα καταπιαστεί με νέες καλλιέργειες, δίνοντας ιδιαίτερο βάρος στη δημιουργία του Βασιλικού Κήπου, που σήμερα αποτελεί μοναδικό αγλάισμα πρασίνου στην καρδιά της πρωτεύουσας. [...]

Στέλιος Λυδάκης, διευθυντής του Μουσείου της Πόλεως των Αθηνών (Ιδρύματος Βούρου - Ευταξία)